Home

Achtergrond

Meest gestelde vragen

Hoe moet ik mijn perceel splitsen, of samenvoegen in de internet opgave? Waar kan ik op de site de Gecombineerde opgave vinden? Lees de antwoorden op deze en andere vragen.

Hoe moet ik mijn perceel splitsen, of samenvoegen in de internet opgave?
In de applicatie zit een link naar de gebruikershandleiding voor het intekenen van de percelen. In de handleiding staat stap voor stap hoe een perceel geselecteerd moet worden en hoe alle verschillende bewerkingen uitgevoerd moeten worden. Lukt het met deze beschrijving niet, dan kunt u altijd contact opnemen met Het LNV-Loket.

Waar kan ik op de site de Gecombineerde opgave vinden?
Als u op Het LNV-Loket bent gaat u daar naar Mijn dossier (in de zwarte balk). Daar logt u in met de gebruikerscode en wachtwoord. Vervolgens gaat u naar ‘Opgeven en aanvragen’ (in de zwarte balk). Daarna links in de lijst kiest u voor ‘Gecombineerde opgave, en vervolgens daaronder voor ‘Gecombineerde opgave 2009’. Als u eenmaal in de opgave zelf bent moet u naar het tabblad ‘opgave’ gaan om de opgave in te vullen.

Ik heb een Gecombineerde opgave ontvangen, maar, moet ik deze wel indienen? (bv. als bedrijf verkocht of beëindigd is)
Als u een uitnodiging voor het doen van de Gecombineerde opgave heeft ontvangen moet u die altijd terug sturen. Als er op 1 april helemaal géén dieren aanwezig zijn en op 15 mei helemaal géén grond in gebruik is omdat u het bedrijf beëindigd of overgedragen hebt, kunt u dit in het begin van de opgave aangeven. Vergeet niet de opgave te ondertekenen (papier) en te versturen, voor de internet opgave heeft u hiervoor een TAN code nodig. Vergeet niet de bedrijfswijziging door te geven met het formulier ‘wijziging relatiegegevens’ als dit nog niet gedaan is.

Ik heb glastuinbouw, moet ik dit ook intekenen in de Gecombineerde opgave?
Nee, tuinbouw onder glas hoeft niet op de bedrijfskaart ingetekend te worden en ook niet op het overzicht gewaspercelen. In de internet opgave beantwoordt u de vraag ‘heeft u op 15 mei 2009 grond in Nederland in gebruik?’ met ´nee´ als u alleen maar tuinbouw onder glas heeft.

Foto

Tjitske Ypma

Of registreer je om te kunnen reageren.