Home

Achtergrond 1 reactie

Meer graan in voorraad in EU

De EU heeft op 30 juni een graanvoorraad van 61,3 miljoen ton.

Dat is 12 miljoen ton meer dan waar de EU op 1 juli vorig jaar dit seizoen mee startte. Dat blijkt volgens het Productschap Akkerbouw (PA) uit de graanbalans 2008/2009. De EU verbruikt 274,3 miljoen ton graan, meldt het PA in het Weekbericht Granen. “De voorraad stijgt van 9,4 weken EU-consumptie op 1 juli 2008 naar 11,6 weken op 30 juni 2009. Voorwaarde is dat de uitvoer en de invoer in de resterende twee maanden van dit seizoen een gelijke trend houden als in de eerste tien maanden van dit seizoen.”

Eén reactie

  • no-profile-image

    boerke

    Inderdaad export is effe afwachten. Maar de voorraad zegt niet alles voor het prijsniveau komende oogst. Want zoals nu de berichten zijn zou die oogst wereldwijd wel eens zomaar 20% lager uit kunnen vallen tov van eerdere ramingen vanwege lager areaal, duidelijk minder stikstofgebruik wereldwijd en nu ook weersinvloeden die nog eens een rol spelen in canada vs en argentinie.

Of registreer je om te kunnen reageren.