Home

Achtergrond

Man die Danone groot maakte overlijdt op 103 jarige leeftijd

Daniël Carasso, de man die voedingsconcern Danone groot maakte, is op 103 jarige leeftijd overleden.

Carasso geldt in Frankrijk als één van de meest befaamde zakenmensen ooit, en was volgens dagblad Libération nog in uitstekende conditie. Hij maakte van een kleine zuivelaar de nummer één van de wereld.

Danone is zelfs vernoemd naar Carasso. Isaäc Carasso richtte het bedrijf in 1919 op en noemde het naar zijn zoon. 'Danon' is Catalaans voor 'kleine Daniël'. Het was de zoon die het bedrijf groot zou maken, vooral door durf en brutaliteit.

Precies 78 jaar geleden introduceerde Daniël merkmelk met de naam Danone in Frankrijk, nadat zijn vader dit eerder in Spanje had gedaan. In de VS, waar hij enige tijd woonde vanwege de jodenvervolging in Europa, zette hij het eerste Amerikaanse yoghurtconcern op.

In 1973 maakte het bedrijf opnieuw een grote stap door te fuseren met voedingsmiddelenconcern BSN. Carosso woonde vorige maand nog de viering van het 90 jarig jubileum van Danone bij, en adviseerde volgens Franse media nog altijd Franck Riboud, de voorzitter van de groep.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.