Home

Achtergrond 148 x bekeken 2 reacties

'Makkelijker EU-subsidies in Nederland'

Premier Jan Peter Balkenende wil dat Nederlandse bedrijven en instellingen gemakkelijker een beroep kunnen doen op Europese subsidies.

Nu nemen ze vaak de moeite niet eens om ze aan te vragen, omdat Nederland extra voorwaarden stelt aan de eisen uit Brussel.
Balkenende zei maandag tijdens een CDA-verkiezingsbijeenkomst in Alkmaar dat hij laat uitzoeken hoe dat komt. "Ik wil dat Nederlandse bedrijven en instellingen hetzelfde kunnen als in Spanje en Griekenland. We moeten werken aan gelijke voorwaarden.''

Balkenende wees er op dat Nederland weliswaar geld bijdraagt aan de Europese Unie, maar ook zeer profiteert van de Europese samenwerking: 34 miljard euro per jaar: 2000 euro per Nederlander.

Maar bedrijven kunnen meer EU-subsidies binnenhalen. "Die laten bedrijven vaak liggen want ze worden horendol van de regels. Het is ingewikkeld en het duurt zo lang. Dat komt door de Nederlandse 'kop' aan regels en voorwaarden die we er aan plakken.'' Juist dat laatste wil Balkenende nu aanpakken.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    jan

    Vertaald in gewoon Nederlands: We gaan dus nu regels erbij bedenken om regels te verminderen. Dat is al eerder gebeurt. Het regels erbij bedenken is toen goed gelukt. Daarna was de pot leeg en zijn ze aan het verminderen niet meer toe gekomen.

  • no-profile-image

    gert

    verkiezingsretoriek,na 4 juni hoor je hier niets meer over

Of registreer je om te kunnen reageren.