Home

Achtergrond 170 x bekeken

Maffia investeert in duurzame energie

Siciliaanse openbaar aanklagers zijn een onderzoek gestart naar maffiaclans, ondernemers en lokale politici die samen flink geld zouden verdienen aan duurzame energieprojecten in het zuiden van Italië.

Zeker acht mensen zijn al gearresteerd. Dat berichtte de Britse krant Financial Times vandaag. Door subsidies van de Italiaanse regering en de Europese Unie voor het bouwen van windparken, is Zuid-Italië een zeer aantrekkelijke markt voor de georganiseerde misdaad. Ook het feit dat het Italiaanse nationale elektriciteitsnet windparkeigenaren 's werelds hoogste prijzen betaalt voor energie, of de windturbines nu wel of niet werken, maakt de energiehandel lucratief.

De maffia zou geld en stemmen hebben beloofd aan lokale politici in ruil voor vergunningen om windparken te bouwen. De parken zouden vervolgens met hulp van tussenhandelaren zijn verkocht aan Italiaanse en buitenlandse multinationals.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.