Home

Achtergrond

'Macht EU mag niet groter worden'

De macht van de Europese Unie mag niet groter worden. Een meerderheid van de Nederlanders wil dat er niet meer politieke bevoegdheden aan Brussel worden overgedragen.

Dat blijkt uit het opinieonderzoek 21minuten.nl, dat woensdagavond in Den Haag wordt gepresenteerd. Een woordvoerster van pr-bureau Porter Novelli bevestigde een bericht daarover van NRC Handelsblad.

Uit het onderzoek dat door tienduizenden Nederlanders op internet is ingevuld, blijkt verder dat meer dan de helft van de Nederlanders de Europese eenwording op sommige punten wil terugdraaien. Zo vindt 54 procent dat de komst van werknemers uit andere EU-landen moet worden beperkt, zelfs als dat leidt tot hogere kosten voor producten en diensten.

Ook blijkt een meerderheid tegen het nieuwe Europese Verdrag van Lissabon. Dat verdrag regelt de werkwijze en machtsverhoudingen in de Europese Unie. NRC en Porter Novelli hebben meebetaald aan het onderzoek.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.