Home

Achtergrond 167 x bekeken 6 reacties

Maat: wij blijven voor elke meter grond vechten

Voorzitter Albert Jan Maat van LTO Nederland belooft dat zijn organisatie voor elke meter grond zal blijven vechten.

Maar dat betekent niet dat de landbouw niet constructief meewerkt bij de realisatie van nieuwe woningbouwprojecten, zegt Maat in reactie op uitlatingen van topeconoom Sweder van Wijnbergen in het tijdschrift NVMagazine van de makelaarsvereniging NMV.

Maat vindt dat Van Wijnbergen ten onrechte niet wijst naar de landbouw als tegenspeler bij de woningbouw. "Als Van Wijnbergen de dossiers van de afgelopen jaren goed leest, weet hij wel beter. Het is de koppeling van ruimtelijko ordening-beleid aan Brusselse milieuregels, die in Nederland de woningbouw hebben tegengehouden."

Zie ook: "Machtige landbouwlobby" oorzaak woningtekort

Laatste reacties

 • no-profile-image

  An

  Verwarrend artikel: "Maat vindt dat Van Wijnbergen ten onrechte niet wijst naar de landbouw als tegenspeler bij de woningbouw''(???). Volgens mij moet het zijn 'ten onrechte', dus zonder 'niet'. Tweede fout : NMV ipv NVM.???

 • no-profile-image

  gert

  de landbouw wordt al overvraagd door natuurclaims op landbouwgrond,er zijn dus meer kapers op de kust.

 • no-profile-image

  Huib Rijk

  Ik begrijp het misschien niet helemaal, maar het gaat in de landbouw niet goed omdat de prijzen te laag zijn en dat komt omdat we te veel produceren. Als er dan plannen zijn waardoor er landbouwgrond minder komt dan is de reactie uit de landbouw: we vechten voor iedere vierkante meter. Is dat nou zo logisch? Als er in een dorp drie bakkers zijn en er moet er een weg, zou dan ook de reactie zijn, we vechten voor het behoud van iedere bakkerij?

 • no-profile-image

  dirk

  LTO? ...vechten! Voor wie, de overheid?

 • no-profile-image

  e vd pas

  LTO vechten? dat is een goede grap Hebben ze niet door dat er veel meer hectares naar natuur gaan, wat veel onzinniger is. en als er een polder terug aan het water gegeven doet lto ook niet veel

 • no-profile-image

  dirk

  Dat zal een groot gevecht worden Eerst zeker akkoord gaan en zeggen dat ze vechten Een lachertje van de eerste orde

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.