Home

Achtergrond 188 x bekeken 3 reacties

Maat: schappen mogen lasten niet verzwaren

LTO-voorzitter Albert Jan Maat roept de productschappen op niet de lasten voor boeren en tuinders te verzwaren.

Dat meldt Nieuwe Oogst. In het sociaal akkoord wat onlangs werd gesloten staat dat gemeenten, waterschappen en Kamer van Koophandel hun tarieven en heffingen niet zullen verhogen. Maat hoopt dat de productschappen daar een voorbeeld aan nemen.

"Eenzelfde inspanning moeten de productschappen plegen. Het is zaak dat ook die echt de tering naar de nering zetten. Nu de inkomenssituatie in de land- en tuinbouw zo zorgelijk is, dient elke lastenstijging voorkomen te worden", stelt Maat.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  Dit gebeurt al jaren door allerlei instanties,de boer is altijd de sluitpost

 • no-profile-image

  Ben

  Lekker kerel die oud CDA-er. Handje van varkensvoorzitster ten Have vasthouden terwijl zij de varkenshouders laat betalen voor de dure afkoopregeling van Ramekers. En nu roepen dat o.a. PVV de heffing niet mag verhogen. Hier trapt toch niemand onderhand meer in!

 • no-profile-image

  boer

  Klopt helemaal Ben !! Als Annechien haar zin had gekregen dan ging er een half miljoen boerengeld naar Ramekers, zoals was afgesproken in een geheim document. Een half miljoen boeren geld, terwijl de varkenshouderij zelf geen cent te maken heeft !! En dat noemt zich belamgenbehartiger ??? En het ergste is misschien nog wel dat Annechien daar gewoon blijft zitten, als voorzittster van het PVV dan. Dat ze lto voorvrouw blijft dat moeten die stomme leden van lto zelf maar weten. En dan roepen dat de tarieven niet omhoog moeten. Als Annechien gewoon op was gekomen voor boerenbelangen dan hadde de tarieven misschien wel kunnen zakken, schande !!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.