Home

Achtergrond 138 x bekeken

Lamy: nieuw vrijhandelsakkoord hopelijk in 2010

De onderhandelingen over een nieuw vrijhandelsakkoord binnen de Wereldhandelsorganisatie (WTO) moeten volgend jaar afgerond kunnen worden.

Dat zei WTO-topman Pascal Lamy maandag bij een bezoek aan Nederland. "De onderhandelingen liggen alleen op politiek niveau stil'', zei Lamy over de besprekingen voor een vrijere internationale markt die vorig jaar stuk liepen, onder meer door grote meningsverschillen tussen de Verenigde Staten en India. "Er worden buiten de schijnwerpers echter grote vorderingen gemaakt.''

Volgens Lamy is het aan de nieuwe handelsministers van de VS en India om de onderhandelingen te heropenen. "80 procent van het werk is gedaan, volgend jaar zou een mooi moment zijn om de rest af te ronden. Ik ben er klaar voor.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.