Home

Achtergrond 242 x bekeken

Lamy blijft topman van de WTO

Pascal Lamy blijft nog vier jaar aan als topman van de Wereldhandelsorganisatie (WTO).

De herverkiezing van de 62-jarige Fransman is gesteund door alle 153 lidstaten van de WTO. Er hadden zich geen tegenkandidaten voor de zittende topman gemeld. Lamy, wiens nieuwe termijn op 1 september ingaat, staat sinds 2005 aan het roer van de WTO. Zijn eerste termijn werd gedomineerd door vruchteloze pogingen om een akkoord te bereiken in de zogeheten Doha-ronde. De al jarenlang voortslepende onderhandelingen moeten de internationale markten verder openbreken, om vooral ontwikkelingslanden een betere positie te geven in de wereldhandel.

Volgens EU-commissaris Catherine Ashton (Handel) is de herverkiezing van Lamy echter goed nieuws voor de Doha-ronde. "Het tekent het vertrouwen van de WTO-leden in het huidige proces en het leiderschap van Pascal Lamy'', stelde ze in een verklaring.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.