Home

Achtergrond 184 x bekeken

Lagere omzet voor Unilever

Was- en voedingsmiddelenconcern Unilever heeft in het eerste kwartaal een lagere omzet geboekt dan een jaar eerder.

Analisten hadden gerekend op een hogere omzet dankzij hogere verkoopprijzen. De volumes daalden met 1,8 procent, aldus Unilever. Het concern onthield zich zoals verwacht van het geven van een prognose voor het hele jaar.

In totaal verkocht Unilever, bekend van merken als Dove, Ola en Unox, voor 9,505 miljard euro aan producten. Dat is 1 procent minder dan een jaar eerder. Analisten hadden gerekend op een omzet van 9,64 miljard euro.

Met name in West-Europa heeft Unilever last van consumenten die de veelal duurdere Unilever-producten omruilen voor goedkopere (huismerk)artikelen. Maar ook in de opkomende markten daalden de volumes licht. Deze konden echter gecompenseerd worden met hogere prijzen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.