Home

Achtergrond

Kraft Foods ziet winst 10 procent stijgen

De winst van Kraft Foods is het eerste kwartaal met 10 procent gestegen tot 493 miljoen euro (660 miljoen dollar).

De op één na grootste producent van voedingsmiddelen zag de omzet 6,5 procent dalen tot 7 miljard euro (9,9 miljard dollar).

Negatieve wisselkoerseffecten zijn een belangrijke verklaring voor de gedaalde omzet, laat het Amerikaanse bedrijf in een persverklaring weten. De dollar nam ten opzichte van onder meer de euro en yen, zodat Amerikaanse producten daar minder voordelig zijn.

De producent van onder meer chips, koek en zuivel gecompenseerde dit door hogere prijzen te stellen. Het bedrijf uit Illinois besteedt extra aan marketing van wat ze beschouwd als 'sleutelmerken', waaronder bepaalde kaasproducten.

Of registreer je om te kunnen reageren.