Home

Achtergrond

Kortzichtig

De leden van landbouwbeurs Middenmeer hebben de fusie met de beursverenigingen Dronten en Emmeloord opgeblazen.

Een meerderheid van de Noord-Hollandse akkerbouwers verwierp het fusieplan dat moest resulteren in Landbouwbeurs Noord en Centraal Nederland (NCLN).

Het is het zoveelste staaltje van kortzichtigheid waarmee initatieven in de akkerbouw worden getorpedeerd. Daarmee doen de boeren zichzelf ernstig tekort. Besluiten worden genomen op basis van emotie. Als ratio zou prevaleren en de toekomst de maatstaf zou zijn, hadden de leden anders besloten. Dat hebben de collega’s in Emmeloord en Dronten gezien hun unanieme (!) instemming wel begrepen.

Aangetekend moet worden dat Middenmeer financieel al tegemoet was gekomen wat betreft de inbreng van het eigen vermogen.
Wat rest is puinruimen. Het bestuur van Middenmeer is begrijpelijkerwijs opgestapt. Emmeloord en Dronten moeten overwegen of zij samen de fusie in kleiner verband voortzetten. Dat is een afgezwakte variant die nooit zo veel daadkracht zal opleveren als de voorgestelde brede fusie mét samenwerking met Goes. Het signaal dat veel leden van Middenmeer spijt hebben en er mogelijk een nieuwe stemming volgt, biedt hoop. Het onderstreept nogmaals de kortzichtigheid.

Agrarisch Dagblad

Of registreer je om te kunnen reageren.