Home

Achtergrond 195 x bekeken

Koninklijke familie bezoekt gewonden

Koningin Beatrix, prinses Margriet, Pieter van Vollenhoven, prins Willem-Alexander en prinses Máxima hebben zaterdag gewonden van de aanslag afgelopen donderdag in Apeldoorn bezocht in diverse ziekenhuizen.

Ze spraken ook met familieleden. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) laten weten.

De koningin ging op bezoek in de Isala Klinieken in Zwolle. Prinses Margriet en haar man Pieter van Vollenhoven bezochten het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem. Willem-Alexander en Máxima hebben slachtoffers opgezocht in klinieken in Tilburg, Utrecht en Amersfoort.

Bij de aanslag kwamen zeven mensen, inclusief dader Karst T. uit Huissen, om het leven. Acht mensen liggen nog in ziekenhuizen.

Volgens een woordvoerder van de RVD hebben de leden van de koninklijke familie zeven gewonde mensen bezocht en gesproken. Een achtste slachtoffer verkeert nog steeds in kritieke toestand en kon beter niet bezocht worden. Er is in de klinieken geen aparte bijeenkomst met artsen of verpleegkundigen geweest. Wel was de naaste familie van de slachtoffers speciaal uitgenodigd.

Prinses Margriet en haar man zijn zaterdagmorgen in het Rijnstate Ziekenhuis geweest. De Prins van Oranje en prinses Máxima zijn zowel 's morgens als 's middags op pad geweest. Koningin Beatrix legde haar bezoek in Zwolle in de middag af en is even na vier uur naar Den Haag teruggekeerd. De koninklijke familie wilde haar belangstelling voor de slachtoffers zoveel mogelijk privé houden, aldus de RVD.

Het koninklijk gezelschap liet donderdag direct weten "zeer geschokt en erg ontdaan'' te zijn over het drama dat zich vlak voor hun ogen afspeelde. Desondanks is de koningin vrijdag weer aan het werk gegaan. Ze is samen met Willem-Alexander en Máxima ook aanwezig in Amsterdam bij de nationale dodenherdenking op 4 mei en bij het Bevrijdingsconcert een dag later. Pieter van Vollenhoven wordt op 5 mei verwacht bij het defilé van oud-strijders in Wageningen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.