Home

Achtergrond 172 x bekeken 1 reactie

Koenders: hervorming voorwaarde voor steun Zimbabwe

Nederland zal uitsluitend steun geven aan Zimbabwe als het land politieke gevangenen vrijlaat en hervormingen doorzet.

Minister Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) heeft dat nogmaals duidelijk gemaakt aan premier Morgan Tsvangirai van Zimbabwe.

De twee spraken elkaar zaterdag in Pretoria bij de inauguratie van Jacob Zuma als nieuwe president van Zuid-Afrika. Tsvangirai wil dinsdag met uitgangspunten komen die samenwerking mogelijk maken. "Ik heb daarover Europees overleg georganiseerd'', aldus Koenders.

De eenheidsregering van Zimbabwe is blut. Zimbabwe heeft westerse landen miljarden aan hulp gevraagd om de economie weer op de rails te krijgen. Westerse donoren en mensenrechtenorganisaties willen echter eerst politieke en economische hervormingen zien.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    eerst de blanke boeren wegjagen en nu het westen om hulp vragen,dat is vragen om problemen,alle ministers van Zimbabwe hebben net nog een nieuwe Mercedes gekregen,zo slecht gaat het dan toch niet.

Of registreer je om te kunnen reageren.