Home

Achtergrond 217 x bekeken

Koenders: VS wil meer samenwerken met Nederland

De Verenigde Staten willen fors meer inzetten op ontwikkelingssamenwerking en daarbij meer gaan samenwerken met Nederland.

Dat zal onder meer in Sudan, Pakistan en Afghanistan gaan gebeuren. Dat heeft minister Bert Koenders voor Ontwikkelingssamenwerking vrijdag bekendgemaakt na zijn bezoek aan de VS. De bewindsman sprak daar voor het eerst met functionarissen van de nieuwe regering van president Barack Obama en met verschillende organisaties over de hervormingsplannen in de ontwikkelingssector.

"Deze nieuwe regering omarmt het Nederlandse beleid van defensie, diplomatie en 'development' en voelt zich ondanks de economische crisis verbonden om de bijdrage aan ontwikkelingssamenwerking te verhogen en meer gezamenlijk op te trekken met gelijkgezinde donorlanden'', aldus Koenders.

In zijn gesprek met de Amerikaanse onderminister voor Buitenlandse Zaken, Jacob Lew, werd duidelijk dat de VS samen met Nederland via concrete programma's de hulp effectiever wil maken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.