Home

Achtergrond 196 x bekeken 1 reactie

’Klimaatconferentie Kopenhagen grote uitdaging’

”Het zal een grote uitdaging worden om in december tot een mondiaal akkoord over klimaatverandering te komen”.

Dit stelde Eurocommissaris Stavros Dimas (Milieu) donderdag in Brussel.
Hij sprak daar naar aanleiding van de internationale milieuconferentie die aan het einde van het jaar in Kopenhagen wordt gehouden. ”Ik ben niet pessimistisch, ik ben niet optimistisch, maar toegewijd”, stelde de Griek.
Het zal volgens de eurocommissaris moeilijk worden om met de ontwikkelingslanden en met opkomende economieën zoals China tot een gewenste reductie van 15 tot 20 procent te komen. Hij concludeerde dat de financiering hiervan het akkoord kan maken of breken, maar dat dit een morele en politieke verplichting van de westerse landen is.
De EU zal zich in Kopenhagen ook hard maken voor een wereldwijde markt waar rechten voor de uitstoot van koolstofdioxide kunnen worden verhandeld.
De Europese Unie heeft zich ten doel gesteld de emissie in 2020 met 20 procent te verminderen ten opzichte van 1990. De EU sluit zich echter aan bij een vermindering van 30 procent, wanneer alle ontwikkelde landen gezamenlijk deze belofte doen.
Dimas stelde dat de EU in Kopenhagen de rol van ’neutrale bemiddelaar’ zal spelen. De Eurocommissaris erkende dat de Verenigde Staten aan het einde van het jaar waarschijnlijk nog geen milieubeleid hebben vastgesteld en dat daarom onderhandelingen in Kopenhagen lastig zullen worden. Desondanks noemde hij het beleid van de Amerikaanse president Barack Obama bemoedigend.
Obama heeft gezegd dat de Amerikaanse emissies in 2020 op het niveau van 1990 moeten zijn. Dit betekent een procentuele afname van 8 procent ten opzichte van de huidige situatie.

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  korsmit

  LS
  ik wil aandacht vragen voor het gegeven dat veruit de meerderheid van de wetenschappers het verband tussen CO2 en klimaatveranderingt eerder ziet als een afgeleid verband: door de klimaatverandering krijgen we hogere concentraties CO2. Dit is natuurlijki geen politiek correcte opvatting wn wordt daarom door milieuorganisaties, IPCC en onze overheid doodgezwegen.
  De overheid doet alsof het klimaat beinvloedbaar is. Maar wat als dit, naar ik stellig meen, niet weaar is en het klimaat zijn eiegen weg gaat??
  Door te doen alsaof we met veel heffingen het klimaat kunnen veranderen doen we niets aan het verlichten van de gevolgen van de klimaatverandering. Daarnaast worden wij als "schuldigen' voorgetsteld en moeten betalen.
  Veel bedrijven wordt het leven onmogelijk gemaakt.
  Ik kan dit hier niet onderbouwen, maar voor diegenen, die zelf een onafhankelijke mening willen vormen zie www.easysheet.nl en download CO2 en Klimaatverandering.
  Voor de goede orde: ik ontken de klimaat verandering niet alsmede de problemene van onze niet duurzame verspilling van gronstoffen en het afwenteelen van de problemene op zweakke bevolkingsgroepen en regio's. Mijn overtuiging is dat alle emisieechtenb ten spijt hieraan niets gedaaan zal worden. Het geweten wordt gesust, we betalen toch voor onze vervuiling ed., en overheden, machthebbers en nieuwe organisaties kunnen de pot verteren.
  Mijn stelling: als er al heffingen komen dan moet de besteding hieravn ten goede komen aan de echte probleemhebbers.

Of registreer je om te kunnen reageren.