Home

Achtergrond

'Klant 35 procent goedkoper uit met huismerk'

Consumenten zijn gemiddeld 35 procent goedkoper uit als ze in de supermarkt alleen voor huismerken kiezen.

Supermarktketen Nettorama is zowel met zijn huismerk Perfekt als met A-merken de goedkoopste supermarkt. Super de Boer en MCD zijn op beide fronten het duurst.

Dat blijkt uit een onderzoek van de Consumentenbond, dat vandaag wordt gepubliceerd in het huisblad de Consumentengids. De Consumentenbond stelt dat er grote prijsverschillen zijn tussen supermarkten. Zo zijn A-merken bij Nettorama 12 procent goedkoper dan bij Super de Boer en MCD. Bij de huismerken loopt het verschil tussen deze winkels op tot 24 procent.

Naast Nettorama bieden ook Dirk van den Broek, Digros, Bas van der Heijden en Hoogvliet relatief voordelig A-merken aan. Bij de huismerken is Nettorama veruit het goedkoopst, op enige afstand gevolgd door Deen (huismerk Perfekt) en Vomar (huismerk O'lacy). Als een consument al zijn boodschappen bij één supermarkt haalt, kan hij een kwart tot ruim de helft besparen door alleen huismerken te kopen. Gemiddeld is het prijsverschil 35 procent.

Het verschil tussen de prijs van A-merken en huismerken is bij Albert Heijn het kleinst. A-merken zijn daar gemiddeld een kwart duurder dan het eigen huismerk. Bij Nettorama is het verschil tussen huismerken en A-merken ruim 50 procent. Uit het onderzoek onder 76 filialen van 21 supermarktketens bleek verder dat sommige winkels hetzelfde huismerk verkopen, tegen een andere prijs. Zo zijn Perfekt-producten bij Jan Linders en Poeisz gemiddeld 20 procent duurder dan bij Nettorama.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.