Home

Achtergrond 1 reactie

Kaskersen hebben last van Spaanse concurrent

Fruitteler Ad Vissers uit het Brabantse Veghel is begonnen met de oogst van kersen uit de kas. Kaskersentelers zijn dun gezaaid in Nederland.

De teler heeft in totaal negen verschillende rassen in zijn kas. Door de koude en donkere februarimaand is de oogst twee weken later dan normaal, waardoor Vissers concurrentie ondervindt van Spaanse product. De kersenoogst van koude grond begint pas half juni. Foto VidiPhoto

Arie van Leeuwen uit de plaats Buren in Gelderland bouwt een nieuwe opslagschuur over een bestaande rundveestal heen. De pinken zullen naar verwachting nog een jaar tussen het stro verblijven, totdat een nieuwe stal gereed is. Van Leeuwen houdt ook de mogelijkheid open het jongvee voortaan uit te besteden. De schuur is circa 38 meter lang en 22 meter breed, en dient voor de opslag van losse stro en pallets met balen stro. Van Leeuwen houd op dit moment 40 koeien maar haalt sinds 1990 de meeste omzet uit het handelen in gehakseld stro. Dat wordt afgezet als stalstrooisel en voer. Foto William Hoogteyling

Bietendunnen is een werkje van vroeger, toen precisiezaaien nog niet mogelijk was. Op de proefvelden van SESVanderHave gebeurt het nog steeds, zoals hier op een proefveld in Flevoland. Op de proefvelden test het kweekbedrijf rasnummers, zegt manager Leo Hubregtse. ”We zaaien de bieten op 6 centimeter en dunnen de bieten later op 20 centimeter. Daardoor is de plantdichtheid bij alle nummers gelijk. Op dit proefveld liggen zo’n 1.500 nummers in een aantal herhalingen. We bepalen van al die proefveldjes onder andere bladkleur, ziekte, bladstand, opbrengst en suikergehalte. We hopen dat uit deze proeven nieuwe veelbelovende rassen voortkomen.” Foto Axipress

Melkveehouder Hugo Corstjens laat in het Limburgse Haler een nieuwe stal voor zijn melkvee neerzetten. De bouw die in december is begonnen heeft wat vertraging opgelopen door het natte weer. Naar verwachting is de stal voor de bouwvak klaar. Het gaat om een zesrijïge ligboxenstal met de voergang aan de buitenzijde die plaats biedt aan 136 melkkoeien. In de stal komen twee melkrobots. Foto Twan Wiermans

Ruim vijfhonderd potentiële kopers bezochten donderdag en gisteren de kijkdagen bij Friesland Vlees. De inventaris van de slachterij van Aaldert Wildeboer wordt tot en met maandag via internet geveild. ”De belangstellenden komen niet alleen uit Nederland, maar ook uit Polen, Duitsland, België, Frankrijk en Engeland”, aldus een woordvoerder van Troostwijk Veilingen. De waarde van de inventaris komt in de buurt van 1 miljoen euro. ”Maar dat is moeilijk inschatten. Het is maar net wat de koper er voor wil betalen.” Foto Marten Sandburg

Foto

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  H.N.

  Hallo allemaal,
  Zeg Willem, leuke foto.
  Het waren leuke dagen, en bij de vrouwen lig je nog goed in de markt.
  Dat kun je wel zien ze moest jou toch op de voorgrond hebben.
  Groetjes, H.Nijenkamp

Of registreer je om te kunnen reageren.