Home

Achtergrond 1 reactie

Kans of bedreiging

Albert Heijn wil zich met het zogeheten tussensegment – welzijnscondities tussen gangbaar en biologisch in – in alle grote vleessoorten gaan onderscheiden van andere supermarkten. De grootgrutter erkent dat desgevraagd in deze krant, maar verder lijkt het een project van een broedende kip die niemand wil of mag storen.

Zo onthouden mogelijke betrokken partijen als vleesconcern Vion en de Dierenbescherming (immers partij in het tussensegment-iniatitief Volwaardkip) zich van commentaar. Dat is jammer, omdat die potentieel voor de sector zo kansrijke stap van Albert Heijn ook een bedreiging kan inhouden.

Onduidelijk is namelijk of de supermarktketen dat vlees wel in Nederland gaat afnemen. De Zaanse keten kijkt in elk geval voor het varkensvlees naar een project in Engeland. Als alleen dat het geval is en Nederland wordt overgeslagen, zou het AH-initiatief ineens een regelrechte bedreiging kunnen zijn.

LTO Nederland probeert al enige tijd de productie in het tussensegment voor varkensvlees van de grond te krijgen. Die niche-markt kan lucratief zijn en is zeker in deze moeilijke tijden een belangrijke kans. De vraag is of die kans bijtijds is onderkend.

Agrarisch Dagblad

Eén reactie

  • no-profile-image

    Paul Jansen

    Mijn stallen en manier van varkenshouden voldoen volledig aan het tussensegment. Ik had zo'n 2 euro per kg geslacht gewicht in gedachten. Vol verwachting klopt ons hart!!

Of registreer je om te kunnen reageren.