Home

Achtergrond 3 reacties

Kangoeroevlees AH niet diervriendelijk

Albert Heijn overweegt kangoeroevlees uit de schappen te halen.

Dat meldt Meat & Meal. De supermarktketen betwijfelt of de jachtmethode op de dieren ethisch verantwoord is.

Het vlees komt van wilde kangoeroes uit – uiteraard – Australië. Jagers verblinden de dieren met koplampen, om ze dan neer te schieten. Met één kogel door de kop om onnodig lijden te voorkomen. Althans, dat is de afspraak. In de praktijk schijnt dat echter niet altijd het geval te zijn.

De Belgische leverancier van het vlees laakt de opstelling van Albert Heijn. "Dan kun je ook vraagtekens zetten bij de dodings- en slachtmethoden van varkens, kippen en runderen in Europa", zegt hij tegen Meat & Meal.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  guido sparreboom

  kangoeroevlees hebben we niet nodig in Europa dat genoeg vlees produkten op de markt heeft!
  Verder zijn de verhalen van vroeger over de jacht op kangeroes zeer schokkend.
  Zo worden kangeroes gevangen met een stalen draad die tussen twee landrovers wordt gespannen en waarbij de kangeroes verminkt achter worden gelaten tot dat ze genoeg kangeroes hebben gevangen. Zo ondergaat de kangeroe een lange lijdens weg omdat doodvlees niet houdbaar is en ze soms dagen moeten wachten tot ze dood geknuppelt worden.
  Ik kan me niet voorstellen dat ze tegenwoordig wel de beestjes onnodig leed zullen besparen...of je moet in sprookjes geloven.

 • no-profile-image

  Herman Schober

  "De Belgische leverancier van het vlees laakt de opstelling van Albert Heijn. "Dan kun je ook vraagtekens zetten bij de dodings- en slachtmethoden van varkens, kippen en runderen in Europa", zegt hij tegen Meat & Meal."

  Zelden heb ik iemand met zo veel naïeve eerlijkheid zijn eigen sector zien be(ver)oordelen. Inderdaad, de manier van houden en doden van dieren in de bio-industrie doet in gruwelijkheid niet onder bij het afslachten van de kangaroe.

 • no-profile-image

  yoland de groot

  Guido, denk dat jij te veel sprookjes leest, dit gebeurd absolute niet behalve als je betaald wordt door de groene. All kangaroo's worden netjes in het hoofgeschoten en op een hele nette manier geschoten,beter dan elke andere vlees industrie,geen stress door transport etc voor de beesten.het best scharrel vlees wat je kan bedenken.plus ze moeten geschoten worden omdat hier te veel van zijn, Er zijn ongeveer zo'n 60 miljoen in het wild waarvan door de regering 4 to 5% per jaar wordt bepaald om te schieten.je kan wel denken om de verkoop te stopen ze moeten nog steeds geschoten worden.dan is het beter om ze te eten. Het is gezond vlees,laag aan vet en hoog aan protein. Laten we aub nu eens voor een keer stoppen met de groene valse aantijgingen. De hele industrie wordt gecontroleerd door de regering en zijn hele zware straffen als men hier niet aan houdt. In de past zijn er films gemaakt door de groene hoe de kangaroo's worden afgemaakt.De gene die deze film had gemaakt is voor een paar maanden de gevangenis in gegaan alleen de films zijn er nog en worden nog gebruikt. wie is nu de direnebeul. The RCVP,(australische dieren bescherming) zegt zelf dat dit de beste vlees harvest is in de wereld. Greenpeace zegt dat we meer kangaroo's moeten eten. denk je dat deze organisaties het durven te noemen als men niet zeker weet hoe het wel toe gaat. De werkelijkheid is een 1000% beter en geen rare verhalen zoals jij nu doet

Of registreer je om te kunnen reageren.