Home

Achtergrond 201 x bekeken

Kamerleden herdenken drama Apeldoorn

De Tweede Kamer heeft dinsdag de gebeurtenissen op Koninginnedag in Apeldoorn herdacht.

Daarbij waren minister-president Jan Peter Balkenende en burgemeester Fred de Graaf van Apeldoorn aanwezig. Op Koninginnedag reed een man met zijn auto dwars door de menigte, waarbij hij probeerde de bus met de koninklijke familie te raken. Hierbij kwamen acht mensen om het leven, onder wie de dader.

Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet sprak van een "verschrikkelijk drama'' dat het hele land zeer heeft getroffen. Ook minister-president Jan Peter Balkenende hield een korte toespraak. Het hele land beleefde Koninginnedag 2009 volgens hem als "een bange droom die werkelijkheid wordt.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.