Home

Achtergrond 14 reacties

Kamer krijgt handtekeningen nertsenfokverbod

Bijna 90.000 mensen hebben hun handtekening al gezet onder een petitie die het einde van de nertsenfokkerij in Nederland moet bewerkstelligen.

De stichting Bont voor Dieren gaat de petitie dinsdag aanbieden aan Tweede Kamerleden. Dat heeft Bont voor Dieren-woordvoerder Claudia Linssen vrijdag bekendgemaakt.

Dinsdag buigt de Kamer zich over een wetsvoorstel van SP en PvdA om een einde te maken aan het fokken van nertsen in Nederland. Per jaar worden in Nederland bijna vijf miljoen nertsen vergast. Ons land is de derde producent van nertsenbont ter wereld, aldus Linssen.
Bont voor Dieren startte daarom een intensieve campagne tegen de nertsenfokkerij.

De overhandiging van de petitie luidt tevens het einde in van de acties voor een fokverbod. Volgens de antibontorganisatie werd de campagne voor het invoeren van een nertsenfokverbod breed gesteund door bekende Nederlanders zoals actrice Georgina Verbaan, presentator Henny Huisman en Wim T. Schippers. Bij de petitie dinsdag zal de actrice/schrijfster Karen van Holst Pellekaan aanwezig zijn.

Uit verschillende enquêtes, onder andere in opdracht van Bont voor Dieren, blijkt dat Nederlanders tegen het dragen van bont zijn (83 procent) en vóór een verbod om nertsen te fokken (77 procent).

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  freek

  90.000 mensen dat is maarliefst 0,05% van het TOTALE hoeveelheid inwoners van nederland. Maar wat we dan niet horen is wat zegt die andere 99,95% en waar komen deze % vandaan ze hebben mij niets gevraagt. we zouden hier op deze website ook een handtekening actie kunnen houden over het verbieden van varkens in nood of zo, en dan van de duizend bezoeker tekenen er 900 dan kunnen wij zeggen 90% van nederland is tegen varkens in nood is en hier zijn x aantal handtekeningen.

 • no-profile-image

  joost

  Nee, Hobbes we hebben helemaal geen dierenwelzijns regels.
  Wie moeten er dan toezien op de regels, het VWA?
  Nederland loopt helemaal niet voorop met welzijnsregels anders hadden we de PvdD helemaal niet nodig.

 • no-profile-image

  hobbes

  @joost, vooral met je laatse opmerking laat je heel duidelijk zien dat jij je leent voor de propaganda van de pvdd. Er is geen land ter wereld met zulke hoge eisen aan het welzijn van dieren dan Nedeland.

 • no-profile-image

  Freddie

  En zo gaat er alweer een bedrijfstak weg uit Nederland.
  Kan het volgende slachtoffer alweer gezocht worden in dit overgereguleerde azijnzeikersland.

 • no-profile-image

  m

  Ja herman, alle boerenhatersclub zijn terroristische organisaties. Leden van wakkerdier,pvdd,varkensinnood ed maken zich schuldig aan brandstichting, chantage, intimidatie, stalking, geweldplegingen, inbraak en zelfs moord om hun waanideeen aan de man te brengen.

 • no-profile-image

  joost

  Nee, hobbes, wij hebben helemaal geen dierenwelzijns regels, want wie moet dat controleren, het VWA?, dat is lachen.
  We hebben een PvdD blijkbaar nodig, omdat het hier zo slecht geregeld is.

 • no-profile-image

  m

  Uit verschillende enquêtes blijkt dat 88% van de Nederlanders tegen terrorisme is. Dus weg met bont voor dieren, pvdd varkensinnood, wakker dier enz....

 • no-profile-image

  joost

  Ja, en boeren zijn heel vredelievend.
  Bedreigen mensen die legaal posters plakken.
  Plegen vernielingen en molesteren mensen die legaal protesteren tegen de bio-industrie, maar daar hoor je nooit wat van.
  Dan worden er nog 500 miljoen dieren per jaar slecht behandeld en afgeslacht.
  Wie is er hier nou moordlustig.
  Dan nemen andere landen altijd gelijk jullie productie over, maar wij zijn wel van al die ellende en stront af en wie zegt dat het in andere landen nog veel slechter is.

 • no-profile-image

  boer'n

  90.000 mensen die geen enkele weet hebben van de sector de de gang van zaken erin helpen hem om zeep, pure dommigheid.

 • no-profile-image

  Herman

  De vlag uit zodra deze bedrijfstak met wortel en al is uitgeroeid. De kost verdienen met dierenleed is minderwaardig. Nederland is tegen terrorisme en daarom moeten organisaties die voor het welzijn van dieren zijn verboden worden? Karts T. was rechts zo gaat het verhaal. Moeten we alle rechtse mensen nu het land uitzetten? Geld verdienen over de rug van iets dat leeft en gevoel heeft is schandelijk.

 • no-profile-image

  down under

  Hoeveel van deze handtekeningen zijn geplaatst door een "dom blondje" of een(semi demente) bejaarde, die daarvoor gevraagd werden (vaak onder valse voorwenselen , zoals: zou je zelf bont willen dragen?) in een winkelstraat?

 • no-profile-image

  Jeroen

  Leuk en aardig.
  Al de banen, kapitaalvernietiging.
  Enquite onder mensen, hoe grote groep(vaak maar klein groep, wat nooit gelijk kan staan aan Nederlandse bevolking)
  En wat betekend het voor de nersten, die worden dus nu afgemaakt en dus in Oost Europa gefokt, verbetering?? Zie eens naar de varkentjes in Egypte.
  Laat de consument het niet kopen en je hebt geen afnemers meer, maar ga nu niet beetje op emoties spelen.

 • no-profile-image

  Berend Botje

  Wat een achterlijke onzin wordt hier geventileerd door Joost. In heel Europa staat Nederland bekend om zijn beleid dat roomser dan de Paus is. De AID is zeer goed uitgerust en er wordt in Nederland zeer streng gecontroleerd nergens in Europa wordt de agrarisch ondernemer door zo veel instanties gecontroleerd. De normen en regels waar agrarisch producenten aan moeten voldoen zijn democratisch tot stand gekomen, goedgekeurd door een meerderheid in de samenleving, maar och, wellicht ben jij niet zo'n aanhanger van demecratische principes en heb je liever dat een kleine minderheid (PvdD) het beleid - onderbouwd door dogma's, clichés, halve waarheden, hele onwaarheden en uit zijn verband gerukte feiten - bepaalt.
  De PvdD is een enge club die zich bezigt van een manier van propanda voeren bezighoudt waar het vroegere Politburo en ene mijnheer Goebbels nog een puntje aan hadden kunnen zuigen.
  Ergens tegen zijn is een ding, proberen jouw overtuiging door leugens aan een heel land opleggen is een ander.

 • no-profile-image

  Berend Botje

  Herman uit Dordrecht. Inderdaad, bijna 16 miljoen Nederlanders hebben hun handtekening niet gezet. Altijd weer mensen die hun morele integriteit menen te moeten opleggen aan andersdenkenden. Hun waarde-oordeel is moreel ver verheven boven diegenen die nertsen houden, net zoals godsdienstfanaten menen dat hun geloof en levenswijze hun een beter mens maakt dan ongelovigen.
  Alles wat met het houden van dieren te maken heeft wordt bestempeld als dierenleed en op geen enkele manier met voorbeelden, illustratiemateriaal of met naakte feiten onderbouwd. Dit kan ook niet omdat deze figuren geen feiten aan kunnen dragen, alleen hun emotie telt.
  Als de productie in Nederland afgeschaft wordt, zullen de concurrrenten lachen, andere landen zullen binnen een jaar de productie volledig overgenomen hebben.
  Wat een winst ? Complete idioterie.

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.