Home

Achtergrond 219 x bekeken

KPN Zorg komt met hartritmemeter op afstand

Het hart van een hartpatiënt kan nu op afstand worden gecheckt op hartritme-afwijkingen.

Dat gebeurt via een recorder die de gegevens via de mobiele telefoon naar een medische centrale stuurt, waar de ernst van de afwijking wordt beoordeeld.

De 'hartritmemeter' wordt op de markt gebracht door KPN Zorg. Patiënten houden met het apparaat hun bewegingsvrijheid, maar zijn wel verzekerd van een goede bewaking en controle van het hart. Het monitoringapparaat registreert alles 24 uur per dag zeven dagen per week, ook stoornissen die de patiënt niet zelf ervaart.

Als er wijzigingen in de meting nodig zijn, hoeft de patiënt niet meer naar het ziekenhuis. De cardioloog kan de recorder op afstand programmeren met een sms.

"De recorder maakt automatisch en continu een ecg-opname van het hart via plakelektroden op het lichaam. Deze worden door een kabel verbonden met de recorder. De data worden via bluetooth verzonden naar de bijgeleverde mobiele telefoon die de gegevens weer verstuurd naar de IPT Medische Service Centrale'', aldus KPN.

Een woordvoerster zegt dat de hartritmemeter nog niet aan alle mobiele telefoons kan worden gekoppeld. "Het gaat om de software die op een bepaalde telefoon is geïnstalleerd. Daarom leveren we die nog mee, maar in een volgende versie kan de software gewoon op iedere telefoon worden aangebracht'', aldus een woordvoerster bij KPN.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.