Home

Achtergrond 188 x bekeken

KNMI: lente was zacht en droog

De lente is erg zacht geweest. Volgens het KNMI is de gemiddelde temperatuur in het voorjaar van 2009 uitgekomen op 10,8 graden.

"Daarmee staat dit voorjaar op de tweede plaats van zachtste lentes sinds 1901. Op de eerste plaats blijft de lente van 2007 staan met gemiddeld 11,7 graden. Dit voorjaar gaat de boeken in als zeer zacht, zeer zonnig en gemiddeld vrij droog."

Ondanks de warme lente, noteerde het KNMI pas op 25 mei de eerste zomerse dag, boven de 25 graden. "Dit was tot nu toe de enige zomerse dag in mei. Normaal telt mei drie zomerse dagen. In mei lag de temperatuur rond of iets boven normaal. Maart en april waren droog. Mei was vrij nat, met grote verschillen. Het zuidwesten was zeer nat en het noordoosten zeer droog."

Of registreer je om te kunnen reageren.