Home

Achtergrond

'Irak vraagt IMF om hulp'

De regering van Irak roept de hulp in van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) om het gat in de begroting te dichten.

Dat zei de Iraakse minister van Financiën Baqer Jabr Solagh vandaag in de Iraakse krant Al-Sabah.

"We proberen een lening van 7 miljard dollar van het IMF te krijgen om de begroting voor dit en volgend jaar rond te krijgen'', aldus de minister. Hij wil daarnaast verscheidene landen vragen een deel van de schulden van Irak kwijt te schelden, in ruil voor meer toegang tot investeringen in het land.

Door de scherpe daling van de olieprijs loopt het tekort op de begroting van het door oorlog en geweld geteisterde land dit jaar waarschijnlijk op tot meer dan 20 miljard dollar. Irak haalt 90 procent van zijn inkomsten uit de winning van olie en gas.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.