Home

Achtergrond 430 x bekeken

Inval bij Arla Foods in Zweden

De kartelwaakhond van Zweden heeft een inval gedaan in het kantoor in Stockholm van zuivelconcern Arla Foods.

Het concern wordt ervan verdacht misbruik te hebben gemaakt van zijn machtspositie bij de totstandkoming van leverantiecontracten met de grootgrutter Coop Sverige. Om de bewijsvoering te waarborgen zijn op het kantoor bescheiden in beslag genomen. Op verzoek van de Zweedse kartelbewakingsdienst voerde de Deense mededingingsautoriteit in het hoofdkantoor van Arla in Aarhus een soortgelijke actie uit.

Volgens de Zweedse dienst is het onderzoek in een nog te vroeg stadium om concrete uitspraken te doen. Directietopman Peder Tuborgh stelt in een commentaar de zaak bijzonder serieus op te nemen. "We willen dat de zaak tot op de bodem wordt uitgezocht en hopen dat deze snel kan worden afgesloten."

Of registreer je om te kunnen reageren.