Home

Achtergrond

Internationale handel moet duurzamer

Nederland wil zich nadrukkelijker gaan manifesteren om de internationale handel duurzamer te maken.

Staatssecretaris Frank Heemskerk (Economische Zaken) schrijft de Tweede Kamer vandaag dat Nederland zich gewoon aan de internationale handelsafspraken zal houden. Maar hij geeft tegelijk aan dat op de gebieden waar het kabinet een voortrekkersol wil vervullen, het grijze gebied in de regelgeving zal worden opgezocht. Dat zou bijvoorbeeld kunnen gaan over kinderarbeid en klimaatverandering.

Heemskerk vindt dat de koppeling tussen handel en duurzaamheid verder moet worden versterkt om zo te zorgen voor 'duurzame globalisering'. "Zo confronteren tapijt gemaakt door kinderen, hardhouten raamkozijnen waarvoor tropisch bos gekapt is of kleding van zeehondenbont ons met de problematiek rondom kinderarbeid, ontbossing, klimaatverandering en dierenwelzijn'', is te lezen in het vandaag eveneens verstuurde kabinetsstuk.

Europa kan hierin het voortouw nemen, denkt de staatssecretaris. Dinsdag verbood de EU nog de handel in zeehondenbont. Eerder gebeurde datzelfde al met honden- en kattenbont.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.