Home

Achtergrond 158 x bekeken

Indrukwekkende herdenking doden Apeldoorn

In schouwburg Orpheus in Apeldoorn is gisteravond een ingetogen en indrukwekkende herdenkingsbijeenkomst gehouden voor de slachtoffers van de aanslag op Koninginnedag.

Onder de genodigden waren hulpverleners en nabestaanden van slachtoffers van de aanslag. Ook leden van het Koninklijk Huis waren bij de herdenking aanwezig; koningin Beatrix, prins Willem-Alexander, prinses Máxima, Pieter van Vollenhoven en prinses Margriet.

Een dochter van een van de gewonden, premier Jan Peter Balkenende en de Apeldoornse burgemeester Fred de Graaf hielden toespraken. De burgemeester sprak zijn waardering uit voor de belangstelling van de koninklijke familie voor de nabestaanden van de doden en voor de gewonden. Tussen de toespraken was gepaste muziek te horen. De avond werd gepresenteerd door theologe en tv-presentatrice Jacobine Geel. Aan het einde van de herdenking werden twee minuten stilte in acht genomen, gevolgd door het volkslied

Op het toneel stonden zes kandelaars met brandende kaarsen. Op de kandelaars stonden de namen van de zes dodelijke slachtoffers. De ongeveer 1200 gasten reden voor de bijeenkomst met bussen vanaf Paleis het Loo naar het theater.

Ongeveer vijfduizend mensen waren naar het Marktplein gekomen om daar de slachtoffers van de aanslag op Koninginnedag te herdenken. Op een groot scherm konden de belangstellenden de bijeenkomst in Orpheus volgen. De herdenking begon daar met een carillonconcert. Ook trad er een Apeldoornse zangeres op.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.