Home

Achtergrond

Import van Deense biggen en Duroc-beren groeit sterk

De import van Deense biggen is over de eerste zeventien weken van dit jaar drieëneenhalf keer zo groot als over de zelfde periode vorig jaar.

In totaal kwamen er in deze periode 17.398 biggen van Deense herkomst de grens over.

Ook de import van Deense Duroc-beren is terug te vinden in de statistieken van het Productschap Vee en Vlees. Preferent KI en KI Nederland hebben de import gemeld van enkele tientallen Duroc-beren uit Denemarken.

De belangstelling voor Deense biggen en Deens fokmateriaal is sterk groeiende. Deense vleesvarkens zouden zeer geschikt zijn voor afzet op de Duitse markt. Ook zouden ze kwalitatief beter zijn dan biggen van Nederlandse herkomst en een grotere groei hebben.
De Duitse markt zou ook aan de basis staan van de grotere vraag naar de Deense Duroc-beren. Bovendien is sinds vorige maand het bedrijf Danish Breeding Holland actief als verkoper van Deense gelten.

De import van vleesvarkens uit Denemarken die vorig jaar nog 47.132 stuks bedroeg in de eerste zeventien weken is teruggevallen op nul. Vooral Vion haalde vorig jaar nog vleesvarkens uit Denemarken. Het vleesconcern gaf toen al wel te kennen dat het die importen wilde afbouwen.

Of registreer je om te kunnen reageren.