Home

Achtergrond

Iets minder coffeeshops in Nederland

Nederland telt ongeveer zevenhonderd coffeeshops, verdeeld over 106 van de 443 gemeenten.

Dat blijkt uit de meest recente cijfers uit 2007. Het aantal gedoogde verkooppunten van softdrugs is daarmee iets (3,7 procent) afgenomen ten opzichte van 2005, toen eenzelfde telling werd gedaan. Uit ander onderzoek in opdracht van het ministerie van Justitie blijkt verder dat vrijwel alle coffeeshops zich over het algemeen aan de overheidsregels lijken te houden. Zo mogen ze geen reclame voor hun zaak maken, geen harddrugs hebben, geen overlast veroorzaken en niets aan jongeren onder de 18 jaar verkopen.

In 2007 zijn er 88 overtredingen van deze bepalingen geregistreerd, 19 meer dan twee jaar ervoor. De ministers Ernst Hirsch Ballin (Justitie) en Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) hebben de resultaten van de onderzoeken dinsdag naar de Tweede Kamer gestuurd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.