Home

Achtergrond

ING boekt meer verlies dan verwacht

Bankverzekeraar ING heeft in de eerste drie maanden van dit jaar fors meer verlies geboekt dan analisten hadden verwacht.

Het nettoverlies kwam uit op bijna 800 miljoen euro. Dat heeft ING bekendgemaakt.

Analisten gepolsd door persbureau Reuters hadden in doorsnee gerekend op een verlies van 451 miljoen euro. In het eerste kwartaal van 2008 boekte het financiële concern nog een winst van 1,5 miljard euro. Over heel 2008 leed ING een verlies van 729 miljoen euro. De bankverzekeraar moest vorig jaar bij de Nederlandse staat aankloppen voor steun.

De bankentak van ING boekte een nettowinst van 443 miljoen euro. De verzekeringstak deed minder goede zaken en leed een nettoverlies van 1,3 miljard euro. Het onderdeel had vooral last van de waardedaling van beleggingen. Verrekend voor onder meer belasting bleef onder de streep een verlies van 793 miljoen euro over.

Topman Jan Hommen zei in een toelichting dat het eerste kwartaal, waarin de crisis oversloeg van de financiële markten naar de echte economie, moeilijk was. "Onze eerste prioriteit is nu om kosten en risico te reduceren om weer aan te sterken'', aldus Hommen.

ING kondigde in januari aan zevenduizend banen te schrappen. Eind maart zijn daarvan al ruim vijfduizend arbeidsplaatsen gerealiseerd, aldus ING woensdag. Het concern ligt verder op schema met de jaarlijkse kostenbesparingen van 1 miljard euro.

Hommen verwacht dat de rest van het jaar moeilijk zal blijven. ,,Dit jaar blijft uitdagend door de volatiele markten en de onzekere economische omstandigheden.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.