Home

Achtergrond 221 x bekeken

IMF: economie IJsland herstelt in 2010

De economie van IJsland zal zich volgend jaar weer herstellen.

Dat zei vandaag een functionaris van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), dat het effect van het economisch herstelprogramma dat vorig jaar werd ingevoerd heeft onderzocht. IJsland stond afgelopen najaar aan de rand van een faillissement en ontving van het IMF een noodkrediet van 2,1 miljard dollar (circa 1,5 miljard euro).

Volgens Mark Flanagan van het IMF is IJsland goed op weg om de inflatie te beteugelen en de openbare financiën op orde te brengen. Ook de herstructurering van het bankwezen zal binnen afzienbare tijd worden afgerond.

IJsland kwam in de problemen toen de banksector, die een groot deel van de economie uitmaakte, ineenstorte door de kredietcrisis. Vrijwel de gehele sector moest worden genationaliseerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.