Home

Achtergrond 1 reactie

IFAP: landbouw moet boeren voor biodiversiteit

Beleidsmakers, onderzoekers en milieubeheerders kunnen het beste duurzame relaties aangaan met boeren.

Zo kan de voedselproductie vóór 2050 verdubbelen, en de biodiversiteit in stand blijven. Dat verklaart IFAP, een boerenbelangenorganisatie die wereldwijd 600 miljoen boeren vertegenwoordigt.

Ajay Vashee, de voorzitter van IFAP, stelt dat de landbouw een derde van de oppervlakte van de wereld beslaat. Aangezien de wereldbevolking de komende 40 jaar met 3 miljard mensen toeneemt, moet de voedselproductie in die periode verdubbelen. Een aanslag op het milieu lijkt onvermijdelijk, aldus Vashee.

Boeren staan volgens Vashee het dichtst bij de natuur, en hebben daarom ook de meeste kennis in huis over hoe te boeren, en toch de biodiversiteit in stand te houden. Als boeren een rol krijgen toebedeeld, betekent dit wel dat ze ook veel beter beloond moeten worden.

Vashee ziet graag wereldwijd een systeem zoals dat in Europa reeds wordt ontwikkeld: overheden die boeren niet betalen voor pure productie, maar ook voor het in stand houden van ecosystemen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    de groei van wereldbevolking is blijkbaar een aanslag op het milieu en niet de landbouw zelf.,door de bevolkingsgroei moet er meer voedsel geproduceerd worden,al die onzin over sojaverbouw ten spijt

Of registreer je om te kunnen reageren.