Home

Achtergrond 179 x bekeken

Huiseigenaren in problemen door hoge taxaties

Circa tweehonderd hypotheekhouders uit Twente en Brabant zijn gedupeerd doordat hun woningen te hoog zijn getaxeerd.

Bovendien zijn de beleggingen van de overwaarde van hun woning in gevaar omdat Foreclosure Investments uit Lichtenvoorde niet meer kan voldoen aan haar betalingsverplichtingen. Dat meldde advocatenkantoor Bartels Advocaten dinsdag. Het kantoor heeft een onderzoek ingesteld naar de handel en wandel van de Achterhoekse belegger van onroerendgoed.

Volgens juriste Esther Brugman ligt bij enkele hypotheken de taxatiewaarde een ton hoger dan de verkoopwaarde van de woning. "Wij hebben sterke vermoedens dat de taxateur heeft gefraudeerd, maar dat kunnen wij op dit moment nog niet bewijzen. Wij zitten nog
midden in het onderzoek''. Bartels staat tientallen gedupeerden bij.

Ook de Bank of Scotland, één van de hypotheekverstrekkers, beraadt zich op stappen tegen de taxateur uit Nijverdal. De bank heeft haar betrokken cliënten al op de hoogte gesteld van de in haar ogen ondeugdelijke taxaties.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.