Home

Achtergrond

Hotel voor Poolse uitzendkrachten

Een hotel speciaal voor huisvesting van Poolse uitzendkrachten. Dat is Hotel Westland in Maasdijk, dat vrijdag 29 mei zijn deuren opent.

Volgens het bedrijf is het logement het eerste en enige hotel in de wereld dat speciaal is gebouwd voor de huisvesting van Poolse uitzendkrachten. Met onder meer 131 driepersoonskamers, gemeenschappelijke ruimtes met wasmachines, recreatie- en loungeruimtes, internet en een Pools televisiekanaal hoopt de organisatie de buitenlandse seizoensarbeiders een (tijdelijk) thuisgevoel te geven.

Een woordvoerder liet weten dat ook andere EU-migranten de nacht kunnen doorbrengen in het hotel. ”Maar wel als de ruimte het toelaat, we zitten al bijna vol voor de komende jaren.” Er is namelijk ook nog 10 procent beschikbaar voor passanten zoals zakenlieden. Uitzendorganisatie Tido Vesta uit Naaldwijk heeft het initiatief voor het hotel genomen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.