Home

Achtergrond 158 x bekeken

Hogeschool geeft prijs tegen overgewicht

De Haagse Hogeschool geeft een Lifestyle Award aan succesvolle projecten die jongeren zover krijgen dat ze gewicht verliezen.

De prijs wordt woensdag 27 mei uitgereikt. Steeds meer jongeren zijn veel te dik, vooral allochtonen. Ze lopen een grotere kans op ziekten en een voortijdige dood.

Drie organisaties zijn genomineerd: De eerste is het voedingscentrum met een project om in kantines van scholen gezond eten te verkopen. De twee andere zijn een gezondheidscentrum in de Haagse Schilderswijk, dat speciale programma's biedt voor te dikke kinderen en het Haagse Juliana Kinderziekenhuis/Hagaziekenhuis met het project Haagse maatjes. In dat project worden families begeleid om bijvoorbeeld verandering in hun eetpatroon te brengen en om meer te bewegen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.