Home

Achtergrond

Herdenkingskrans voor omgekomen brandweermannen

Nabestaanden en collega's van de drie brandweermannen die vorig jaar in De Punt tijdens bluswerkzaamheden om het leven zijn gekomen, hebben vandaag een krans gelegd bij de plek waar de brand destijds woedde.

De kranslegging gebeurde op initiatief van de familieleden en de brandweercollega's. Dit gebeurde voorafgaand aan de besloten herdenking vanochtend in een hangar op de luchthaven in Eelde.

Ruim vierhonderd belangstellenden bezochten de besloten bijeenkomst. Dat was meer dan verwacht, meldde Roel Barkhof van de organisatie. "Er moesten stoelen worden bijgezet.'' Twee familieleden van de slachtoffers hielden een toespraak. De dochter van een van de omgekomen brandweermannen was te geëmotioneerd om haar toespraak te houden. Zij liet dit over aan een van de organisatieleden.

Twee weduwen waren niet op de herdenking aanwezig uit protest tegen de massale opzet van de herdenking. "Het is spijtig dat zij hiervoor hebben gekozen, maar de mensen die wel aanwezig waren, respecteren deze keuze'', zei Barkhof.

De toespraken werden afgewisseld met muziekstukken die de nabestaanden zelf hadden uitgezocht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.