Home

Achtergrond 204 x bekeken 1 reactie

Hardhoutfonds Groen Invest failliet

De rechtbank in Den Bosch heeft hardhoutfonds Groen Invest failliet verklaard.

Een rechtbankwoordvoerster heeft dat vandaag desgevraagd laten weten. Groen Invest investeerde in robiniabomen die een alternatief vormen voor tropisch hardhout. De bomen zijn aangeplant op landbouwgrond in West-Europa. Meer dan duizend deelnemers legden gemiddeld 10.000 euro in.

Het bedrijf kreeg vorige week uitstel van betaling vanwege een vordering van 4 miljoen euro van een oud-aandeelhouder. De surseance werd maandag omgezet in faillissement. De bewindvoerders zijn aangesteld als curator. Vanwege de problemen en vermoedens van fraude legden beleggers vorige week al beslag op 700 hectare bosperceel van Groen Invest. Ze willen zo hun inleg van ongeveer 70 miljoen euro terug zien te krijgen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    Deze bomen groeiden ook niet tot de hemel.

Of registreer je om te kunnen reageren.