Home

Achtergrond 502 x bekeken 12 reacties

Hans Huijbers nieuwe voorzitter ZLTO

Hans Huijbers wordt de nieuwe voorzitter van de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie ZLTO.

Dit meldt de website van ZLTO. Hij is voorgedragen voor de opvolging van Antoon Vermeer die eind dit jaar stopt. Huijbers (50) heeft een melkveebedrijf in het Brabantse Wintelre. Hij heeft uiteenlopende bestuurlijke functies in de landbouwwereld vervuld.

De voorzitters van de ZLTO-afdelingen nemen volgende maand een besluit over Huijbers' benoeming. Hij treedt dan in november officieel aan.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jan

  hans proficiat. hopelijk kan jij de groei naar superbedrijven stoppen. deze bedrijven zijn meestal uitbuiters en maken misbruik van hun macht. ik heb medelijden met hun medewerkers.

 • no-profile-image

  enthousiast

  Nou Brabo, als ze je jouw reaktie vandaag bij de zlto lezen dan stellen ze hun beleidsplan accuut bij, denk je ook niet? komt wel goed joh. In ieder geval heeft deze goede organisatie met Huijbers een goede keuze gemaakt.

 • no-profile-image

  Jan

  Koen,
  Jij bent zeker varkenshouder?
  Volgens mij profiteert juist de varkenshouderij van Vion. Ik moet trouwens de eerste voorzitter nog tegenkomen die zowel varkensboer als akkerbouwer als boomteler als glastuinder, enz. enz. is.
  Ik denk dat we met Huijbers een heel goede voorzitter krijgen, met de goede eigenschappen en achtergrond. Ik heb er alle vertrouwen in!

 • no-profile-image

  mts.roelofs@comveeweb.nl

  Dat is niet zo moeilijk jonas, ze hebben gewoon iemand gezocht met kwaliteiten, en niet gekeken naar afkomst of achtergrond. en zo hoort het ook te gaan!

 • no-profile-image

  Jonas

  Niet dat ik iets tegen koeienboeren heb, maar waarom nu niet eens een keer voor de verandering een varkensboer aan de top van Vion, Sobel, Rendac, Moksel en al die andere takken waar varkensboeren voor het grootste gedeelte van de woekerwinsten zorgen?

 • no-profile-image

  Meike

  papa

  veel succes!!!

  xx meike

 • no-profile-image

  brabo

  Hans, proficiat met je benoeming. Ik denk de juiste man op de juiste plaats.
  Helaas weet ik nog niet zeker op de ZLTO ook de juiste club is voor mij.
  Als het beleid niet snel veranderd dan is dit het laatste jaar dat ik lid ben

 • no-profile-image

  koen

  Dan ben ik toch blij dat ik mijn lidmaatschap opgezegd heb. Het had de ZLTO gesierd als ze eens voor een varkens- of pluimveehouder gekozen hadden, nu blijkt maar eens dat je als intensieve veehouder bij de ZLTO op de verkeerde plaats zit.

 • no-profile-image

  dirk

  Dan heeft Huijbers nog even de tijd om zijn bonussen te regelen.

 • no-profile-image

  Jonas

  RR, voor zo'n functie wordt van te voren uiteraard een profielschets opgemaakt, en het zou me niet verbazen als die profielschets angstvallig geheim wordt gehouden (daar staat zlto tenslotte om bekend) én dat er in staat dat de voorkeur uitgaat naar een rundveeman!

 • no-profile-image

  piet

  Niet zo zeuren. Als je het beter kan moet je jezelf verkiesbaar stellen de volgende keer. Of ga ergens in het bestuur ofzo.

 • no-profile-image

  noiv

  Een prima zaak om de opvolger tijdig bekend te maken. Een man uit eigen kring vinden die het ingewikkelde conglomoraat van ZLTO en NCB-belangen kan besturen, dat is niet eenvoudig.
  Ben benieuwd of hij een antwoord kan vinden op de uitbuiting van de boeren door de retail en of handel in agrarische produkten. Want laat duidelijk zijn, het gemor in de achterban is een teken van ontevredenheid. Deze is een duidelijk gevolg van de lage afzetprijzen. Want zijn de prijzen goed, dan hoor je ze niet. Dan is men bezig met uitbreiden van het bedrijf. En de stimulering van de overproduktie of het wegconcurreren van collega boeren of tuinders. De prijzen dalen daarna. En zo wordt de varkenscyclus in beweging gehouden.
  Hoe doe je dat, een goed inkomen te houden en je niet failliet te werken?
  De vraag waar Hans mee opgescheept zit, zoals ook Antoon probeerde een antwoord daar op te krijgen.
  Hans succes! En heb je succes, dan krijg je lange armen en grote neusgaten, want dan zit de kruiwagen vol met kikkers, en geen een die er uit springt.

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.