Home

Achtergrond

Handel wil alsnog uitstel schrappen handelsnormen

De Europese handelskoepel Freshfel heeft de Europese Commissie gevraagd het schrappen van de handelsnormen voor groente en fruit uit te stellen.

De Nederlandse koepel Frugi Venta ondersteunt die oproep. Volgens Freshfel weet de handel straks niet goed wat er voor in de plaats komt. De specifieke handelsnormen voor 26 producten worden per 1 juli geschrapt. Een algemene basisnorm blijft bestaan, maar levert nu nog teveel verschillende interpretaties op bij kwaliteitscontrolebureaus.

De handel vindt het bovendien onzinnig dat de Europese Commissie nu al een onderzoek afkondigt naar de effecten van de regeling. Freshfel denkt dat de maatregel niet leidt tot een administratieve lastenvermindering en dat juist meer controles nodig zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.