Home

Achtergrond 266 x bekeken

Haarlemmermeer boos over opslag vliegtuigwrak

Burgemeester Theo Weterings van Haarlemmermeer is woedend op Turkish Airlines omdat de luchtvaartmaatschappij wrakstukken van de in februari verongelukte Boeing in een loods in Hoofddorp-Noord heeft opgeslagen zonder de gemeente hiervan op de hoogte te stellen.

De opslag kwam aan het licht toen bezoekers van een naast de loods gelegen sportschool door kerosinedamp last kregen van hoofdpijn en hun luchtwegen. De klachten verdwenen zodra de sporters frisse lucht konden inademen. De brandweer constateerde dat het om zeer lage concentraties gaat.

Haarlemmermeer, waar Hoofddorp onder valt, heeft een onderzoek ingesteld naar de opslag. De gemeente neemt volgende week dinsdag een nader besluit.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.