Home

Achtergrond 272 x bekeken

Grondprijs daalt pijlsnel in de VS

De grondprijzen in de zogenoemde farm belt, het belangrijkste landbouwgebied in de VS, zijn tussen 1 januari en 1 april met 6 procent gedaald.

Dat is de grootste daling sinds de landbouwcrisis van 1985. Dat meldt de Chicago Federal Reserve Bank.

De grondprijs in de staten Illionois, Indiana, Iowa, Michigan en Wisconsin is volgens het rapport op 1 april 2009 nog wel 2 procent hoger dan een jaar eerder, maar dat is voornamelijk het gevolg van de grote waardestijging tot de herfst van 2008. Toen sloeg de jarenlange waardestijging met meer dan 10 procent per jaar om in een waardedaling door de sterk dalende graan-, vee- en melkprijzen.

Het rapport van de centrale bank is opgesteld op basis van gegevens van 227 regionale banken. In het rapport staan geen actuele grondprijzen, maar worden alleen de procentuele veranderingen in de waarde aangegeven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.