Home

Achtergrond 1 reactie

Groenbedrijf plant druiven langs snelweg bij Ede

Vier werknemers van groenvoorzieningbedrijf Vaarkamp uit Ede planten ongeveer 1.000 druivenplantjes op een geluidswal langs snelweg A12 bij Ede.

Vaarkamp doet dat in opdracht van de naastgelegen bioscoop Cinemec. De Cabernet Blanc-druiven zijn niet bedoeld voor consumptie, maar als blikvanger en voor recreanten. Cinemec hoopt over een aantal maanden op een exotisch begroeide wal met druivenranken. Het planten is nu ongeveer halverwege. Volgende week maken werknemers van Vaarkamp het af. Foto Sjef Prins

De schapen van Erich Rhöse krijgen een vaccin tegen blauwtong. "Het heeft vorig jaar goed gewerkt. Het jaar ervoor had ik zeer veel schade door de ziekte. Alleen de medicijnkosten liepen al in de duizenden euro’s en er gingen ruim honderd dieren dood. Dat wil ik niet opnieuw meemaken", aldus de voorzitter van de Landelijke Werkgroep Professionele Schapenhouderij (LWPS). De belangstelling bij rundveehouders om te vaccineren tegen serotype 8 is groot. Bij schapenhouders is dat nog moeilijk inzichtelijk te krijgen. Foto Twan Wiermans

In Zeeuws-Vlaanderen in de omgeving van Koewacht viel gisteravond plaatselijk meer dan 100 millimeter regen. "In ruim twee uur tijd viel 80 millimeter regen. Alleen de markeurs van het spuiten waren nog zichtbaar op het land. De percelen stonden helemaal blank. Gewassen waren niet meer te zien", zegt akkerbouwer en DLV-adviseur Nic Kerckhaert. Met man en macht werd in de omgeving van Koewacht greppels gegraven om het water van de akkers te krijgen, zoals hier op een perceel uien. Foto Camile Schelstraete

Muzikant Bennie Jolink heeft vandaag de nieuwe zichtstal van Pieter en Mieke Vlemminx in het Brabantse Oirschot geopend. Het bedrijf heeft 300 zeugen, 1.300 gespeende biggen en 2.200 vleesvarkens. Daarnaast hebben ze een boerderijwinkel en Bed & Breakfast. De B & B-gasten en overige bezoekers van de zichtstal kunnen de dragende zeugen in voerboxen en de vleesvarkens zien. De dragende zeugen kunnen kiezen uit de box of een ligbed met stro. Op het bedrijf is ook een combi-luchtwasser geïnstalleerd. Foto John Claessens

Een medewerker van witlofbedrijf Flevolof uit Espel in de Noordoostpolder snijdt witlof. "De kwaliteit is prima, maar de prijsvorming is slecht", vertelt Jan de Vries van Flevolof. Een kilo witlof levert hem ongeveer 30 tot 40 cent op, terwijl zijn kostprijs ruim het dubbele is. De slechte prijsvorming in witlof is al jaren een probleem en vooral een gevolg van Europese overproductie. Volgens De Vries, die zelf 215 hectare heeft, moet de productie omlaag. "Telers zouden daarnaast goed moeten nadenken over hun afzetmogelijkheden." Foto Axipress

Foto

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    wel even een roetfilter op de auto,voor je druiven gaat eten

Of registreer je om te kunnen reageren.