Home

Achtergrond 240 x bekeken 1 reactie

Geheim dodelijke komodovaraanbeet ontdekt

Dat een beet van de komodovaraan dodelijk is, was al bekend.

Een Australische wetenschapper heeft dinsdag het geheim van de dodelijke beet onthuld. Aangenomen werd dat een giftige bacterie in het speeksel van het beest, 's werelds grootste hagedis, de dood van het slachtoffer zou veroorzaken. De Australische onderzoeker Bryan Fry heeft echter voor het eerst aangetoond dat er sprake is van gifklieren. Dat gif brengt een prooi van de varaan in een shocktoestand en leidt ertoe dat het bloed van het slachtoffer harder gaat stromen en niet meer stolt.

Fry verwijderde de gifklieren van een doodzieke komodovaraan. Het klier bevat volgens de onderzoeker een hoge dosis giftige stoffen, die maagkrampen, onderkoeling en een lage bloeddruk veroorzaken. Een komodovaraan kan een lengte van 3 meter bereiken en weegt ongeveer 70 kilogram. De bedreigde diersoort leeft op enkele eilanden in Indonesië.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    erg interressant voor wetenschappers,maar verder niet

Of registreer je om te kunnen reageren.