Home

Achtergrond 2 reacties

G20-top at en dronk voor meer dan half miljoen

Tijdens de G20-top in Londen vorige maand, waar de wereldleiders zich bogen over recessie en armoede in de wereld, is voor 500.000 pond (ruim 560.000 euro) gegeten en gedronken op kosten van de Britse belastingbetaler.

Dit heeft The Independent vandaag gemeld. De krant kwam aan de gegevens na een beroep op de Britse Wet op de openbaarheid van bestuur.

Zo blijkt dat premier Gordon Brown zijn hoge gasten onder meer negentien flessen Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande uit 1986 heeft geserveerd, een luxe Bordeaux à raison van 140 pond (157 euro) de fles. Alleen al tijdens het gezellig welkomstetenje aan de vooravond van de top dronk Brown met gasten als Barack en Michele Obama voor 6000 pond (ruim 6700 euro) aan wijn.

Veel Britse parlementariërs klagen dat de belastingbetaler de rekening moet betalen voor een evenement dat vooral de reputatie van Brown in het buitenland moest opkrikken. De Liberaal-Democratische parlementariër Norman Baker klaagt over "het beeld van wereldleiders die genieten van fijne wijnen en fantastisch eten, terwijl duizenden mensen zich zorgen maken om hun banen en woningen''.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    henk

    Het was hun feestje !!! alleen een ander betaald de rekening

  • no-profile-image

    gert

    snoepreisje,ze dronken een glas en deden een plas en lieten alles zoals het was

Of registreer je om te kunnen reageren.