Home

Achtergrond 164 x bekeken

Fusieplan beurzen mislukt

De fusie tussen de landbouwbeurzen Emmeloord, Dronten en Middenmeer is afgeketst door de leden van Midden­meer.

Het bestuur van deze beurs, dat meewerkte aan de voorberei­dingen voor de fusie, reageert te­leurgesteld en is opgestapt. Twee jaar lang is toegewerkt naar de fusie en de teleurstelling is groot onder de (demissionaire) bestuursleden. ”Wij zijn ver­baasd. Emoties hebben geregeerd. Dit was niet de bedoeling”, zegt Ton van Arkel, demissionair voor­zitter van beursvereniging Mid­denmeer.

groot pijnpunt was het vermogen van Middenmeer, dat hoger zou zijn dan dat van Dronten en Emmeloord. Hierover was dinsdagochtend nog een com­promis gesloten; Middenmeer hoefde niet al haar vermogen in te leggen. ”De leden hebben ons mis­schien wel gehoord, maar niet ge­luisterd”, zegt Van Arkel. Volgens Van Arkel had een negatief gevoel onder de leden kennelijk de over­hand.

Er waren 43 stemmen tegen en 31 stemmen voor de fusie. Volgens Van Arkel heeft een aantal leden actie gevoerd tegen de plannen.De drie beurzen wilden fuseren om te komen tot professionalise­ring en schaalvergroting. Dron­ten en Emmeloord, die unaniem voor de fusie stemden, gaan door met de samenwerkingsplannen. De besturen van die beurzen gaan woensdag om tafel voor een aangepaste versie van het fusie­plan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.