Home

Achtergrond 4 reacties

Frisdrankconflict bij Albert Heijn

Een aantal frisdrankmerken is binnenkort niet meer verkrijgbaar bij Albert Heijn. Dit komt door een zakelijk conflict tussen producent Vrumona en de supermarktketen.

Vrumona waarschuwt vanochtend in een advertentie in landelijke ochtendkranten dat consumenten mogelijk mis zullen grijpen als zij zoeken naar flessen, blikken en pakken van Crystal Clear, Royal Club, Sisi en Sourcy. Albert Heijn heeft besloten deze producten uit de schappen te halen als gevolg van een zakelijk verschil van mening, aldus de producent. Het dochterbedrijf van Heineken maakt onder licentie ook onder meer Pepsi, 7UP en Schweppes.

Supermarktketens en leveranciers hebben wel vaker hoog oplopende conflicten. Albert Heijn voerde bijvoorbeeld in 2007 wekenlang een gevecht met Coca-Cola, dat een hogere prijs wilde voor zijn producten.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Paul

  Als FC niet meer zou leveren, levert ARLA wel, met de melk van FC. dus fusie wel zinvol geweest ?

 • no-profile-image

  melkveehouder in het midden van het land

  Wanneer komt er nu eens een keerpunt in de macht van de grootgrutters. Ik mag hopen dat Vrumona het volhoudt en dat ze er een goed voorstel uit kunnen slepen, zonder te zwichten onder de druk van de supermarkten. Laat een ieder toch eens een nette snee brood kunnen verdienen.

 • no-profile-image

  andere melkveehouder

  Is toch effe anders. Als ze bij Vrumona hun zin echt niet krijgen en geen andere afzet hebben, schroeven ze de productie terug en het overtollig personeel kan naar huis. En bij FC? daar zal de voorraad op gaan lopen, want er zijn veel meer aanbieders. Ik ben maar een envoudige boerenlul, maar als ik het mis heb zeg het maar.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Bij vrumona hebben ze wel ruggegraat, kun je van friesland campina niet zeggen.Daar zijn ze alleen maar druk met de boeren nieuwe eisen op te leggen, die losers

Of registreer je om te kunnen reageren.