Home

Achtergrond

Forse stijging aantal vermiste kinderen

Het aantal vermiste kinderen in Nederland is het afgelopen anderhalf jaar fors gestegen.

Dat heeft een woordvoerder van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) zaterdag gezegd naar aanleiding van berichtgeving van het NOS Journaal. Op dit moment worden er in ons land 604 kinderen vermist. In januari vorig jaar waren dat er 353. Volgens de KLPD is de stijging vooral te wijten aan de toename van het aantal ontvoeringen door ouders naar het buitenland. Een gescheiden ouder neemt het kind dan mee en brengt het niet meer terug. "Deze groep wordt steeds groter. Het aantal gemengde huwelijken neemt toe en deze lopen ook op de klippen'', aldus de zegsman van de KLPD.

Van het totale aantal vermiste kinderen zijn er 260 door de ouders meegenomen. In januari 2008 lag dat aantal nog op 153. Voor de politie is het lastig deze kinderen op te sporen omdat een kwestie is van verdragen tussen verschillende landen.

"De helft van de vermiste kinderen bestaat overigens uit weglopers tussen de 15 en de 18 jaar'', aldus de KLPD. Maandag is het de Internationale Dag van de Vermiste Kinderen. In Bilthoven wordt voor ieder vermist kind een ballon opgelaten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.