Home

Achtergrond 194 x bekeken

Fonterra melkpoeder naar hoogste niveau in 6 maanden

De prijs voor vol melkpoeder bij levering op korte termijn is op de internetveiling van Fonterra gestegen tot het hoogste niveau in 6 maanden tijd.

Gemiddeld daalden de noteringen wel, met 4,1 procent.

De waarde die de markt toekent aan melkpoeder bij levering in juli steed 1,6 procent ten opzichte van de prijs voor juni die een maand geleden is opgetekend. Er werd 2168 dollar (1582 euro) per ton betaald. Doordat de dollar in waarde ten opzichte van de euro steeg ligt de prijs relatief lager.

Het is de derde maand op rij dat de prijs voor levering op korte termijn stijgt. De noteringen, maatgevend omdat Fonterra de grootste exporteur ter wereld is, daalden gemiddeld, tot 2144 dollar (1565 euro) per ton. De prijzen lagen tussen de 2085 dollar (1522 euro) en 2220 dollar (1621 euro) per ton.

De coöperatie uit Nieuw-Zeeland verwacht dat prijzen in de toekomst sterker gaan fluctueren. Het aantal deelnemers aan de veiling nam volgens Fonterra sterk toe.

Of registreer je om te kunnen reageren.